top of page
DSC_0483.JPG
omgeving: Image

In de omgeving

De Franse Ardennen hebben een heel andere sfeer dan de Belgische! Voor een goeie eerste indruk, check www.franseardennenvoorbeginners.nl of www.ardennes.com.


Er op uit

Vanuit ons huis loop je direct het bos in. Binnen liggen wandel- en fietskaarten (ook ATB) van het hele gebied, incl. routes met afstanden en moeilijkheidsgraad.


Of breng een bezoekje aan een bierbrouwerij, een brocante- of streekproductenmarkt, een producent van appel- en perencider ... Maak ’n dagtrip naar de Champagne, het front van de Eerste Wereldoorlog, het sfeervolle Charleville-Mézières, Reims en zijn kathedraal, …

Voor de kids

Je kinderen vermaken zich vast heel goed in en om het huis. Maar vast ook bij een meertje of zwembad, een klimpark tussen de bomen, een museum (o.a. over het bos, marionetten, mijnbouw – allemaal interactief dus leuk voor kinderen) of tover-pretpark, … 

Boodschappen en uit eten

Een bakker, 2 restaurants, bierbrouwerij én office du tourisme in Launois-sur-Vence, op 3 km (30 min. lopen / 10 min.fietsen). Voor de overige boodschappen kun je terecht in Poix-Terron of Signy l’Abbaye (ca. 10 km).

Verder div. auberges/restaurants binnen straal 10-15 km. En met 20-25 min. in de auto ben je in Charleville-Mézières, de sfeervolle provinciehoofdstad met de nodige terrasjes ;-).

omgeving: Bio
IMG-20180917-WA0004.jpeg
omgeving: Image
bottom of page